To døde etter å ha spist forgiftet guacamole på festival i Italia

Hovedpunkter:

  • To personer døde etter å ha spist guacamole på en festival på Sardinia.
  • Åtte personer ble innlagt på sykehus med symptomer på botulisme.
  • En 38 år gammel kvinne døde 8. august etter å ha vært innlagt i åtte dager.
  • En 62 år gammel kvinne døde 19. august etter flere ukers behandling.
  • Eieren av matboden hvor guacamolen ble solgt, er under etterforskning.

Under festivalen Fiesta Latina, som fant sted i Monserrato på Sardinia fra 22. til 25. juli, ble åtte personer innlagt på sykehus etter å ha spist guacamole fra en matbod. Alle utviklet symptomer på botulisme, en alvorlig form for matforgiftning forårsaket av giftstoffer fra bakterien Clostridium botulinum.

8. august døde 38 år gamle Roberta Pitzalis etter å ha vært innlagt på sykehus i åtte dager. Obduksjonsrapporten bekreftet at dødsårsaken var botulinumforgiftning, samt en lungebetennelse relatert til intubasjonen hun gjennomgikk.

19. august døde også 62 år gamle Valeria Sollai etter flere ukers behandling på intensivavdelingen. Obduksjonsrapporten for Sollai er ennå ikke offentliggjort.

Blant de innlagte er en 14 år gammel jente som fortsatt er under behandling, og en 11 år gammel gutt som er overført til et sykehus i Roma og er på bedringens vei.

Eieren av matboden hvor guacamolen ble solgt, er under etterforskning i forbindelse med saken.

Botulisme er en sjelden, men alvorlig sykdom som kan føre til lammelser og i verste fall død. Sykdommen skyldes ofte inntak av mat forurenset med botulinumtoksin, som kan dannes i matvarer som lagres uten tilgang på oksygen, for eksempel hjemmelaget hermetikk eller spekemat.