Jim Beam, en av verdens ledende produsenter av bourbon, har kunngjort at de vil stanse produksjonen ved sitt destilleri i Clermont, Kentucky, i minst ett år fra 2026. Denne beslutningen kommer som følge av synkende etterspørsel etter bourbon og utfordringer knyttet til internasjonale tollsatser.
Selskapet planlegger å bruke denne perioden til å investere i forbedringer av anlegget. Både tapperiet og lageret ved Clermont-destilleriet vil forbli operative, sammen med James B. Beam Distilling Co. besøksenter og restaurant. Det større destilleriet i Boston, Kentucky, vil fortsette driften som normalt.
"Vi vurderer alltid produksjonsnivåer for best mulig å imøtekomme forbrukernes etterspørsel," uttalte selskapet. Ansatte ved destilleriet vil bli omplassert internt, og det er for øyeblikket ingen planer om oppsigelser, ifølge den lokale avdelingen av United Food and Commercial Workers International Union som representerer arbeiderne.
Bourbon-industrien står overfor utfordringer med synkende konsum i USA og betydelige eksporttap, spesielt til Canada, hvor eksporten av amerikanske brennevinsprodukter falt med 85 % i andre kvartal 2025. Til tross for en tredobling av bourbonlagring i Kentucky over de siste 15 årene, viser trenden at amerikanere drikker mindre. Kentucky, som produserer omtrent 95 % av nasjonens bourbon, er sterkt avhengig av denne industrien, som bidrar med over 23 000 jobber og 2,2 milliarder dollar til delstatens økonomi.
Denne utviklingen understreker de pågående utfordringene i brennevinsindustrien, hvor faktorer som internasjonale handelspolitikker og endrede forbruksmønstre påvirker produksjonsbeslutninger og økonomisk stabilitet.