Tommy Myllymäki og Pi Le leder Nobelbankettens meny

Hovedpunkter:

  • Tommy Myllymäki og Pi Le er ansvarlige for forrett og hovedrett på Nobelbanketten 2025.
  • Frida Bäcke står for desserten for andre år på rad.
  • Menyen vil inkludere skogsopp og bær med fokus på uventede smakskombinasjoner.
  • Et nytt bestikk, en håndskåret smørkniv i eik, introduseres under banketten.
  • Banketten finner sted 10. desember i Blå hallen med 1 300 gjester.

For første gang i Nobelbankettens historie vil en kokkeduo stå for forrett og hovedrett. Stjernekokkene Tommy Myllymäki og Pi Le har fått det ærefulle oppdraget med å tilberede disse rettene for de 1 300 gjestene som samles i Blå hallen den 10. desember.

Myllymäki og Le driver til daglig den to-stjerners Michelin-restauranten Aira i Stockholm, samt Bobergs Matsal og Nordiska Kantinen på NK. De to kokkene er vant til å jobbe sammen og ser mange fordeler med å være et team. "Vi kompletterer hverandre veldig godt – Tommy bidrar med sin entusiasme og sier aldri 'det kan vi ikke gjøre'. Samtidig er jeg den som sørger for at ideene blir til konkrete resultater," sier Pi Le.

Desserten vil for andre år på rad bli laget av konditor Frida Bäcke, som driver konditoriet Socker Sucker i Stockholm. Hun har flere ganger blitt kåret til "Konditorenes konditor" og ser frem til å bidra til banketten igjen. "Jeg er hedrer over å få fornyet tillit. Å jobbe med Nobelbanketten i fjor var blant det morsomste jeg har gjort," sier Bäcke.

Menyen er hemmelig frem til banketten, men det er kjent at den vil inkludere skogsopp og bær fra den svenske naturen, med fokus på uventede smakskombinasjoner. I tillegg introduseres et nytt bestikk under kvelden – en håndskåret smørkniv i eik fra Skåne, utviklet i samarbeid med Pi Les bror, Van Le. Totalt skal 1 300 smørkniver være klare til 10. desember.

Nobelbanketten er en av årets mest prestisjefylte begivenheter, og årets meny lover å bli en kulinarisk opplevelse med en blanding av tradisjon og innovasjon.